söndag, augusti 17, 2008

Vattkoppskramar

Nya ord som har noterats här hemma efter getingsäsongen är smällflugare. Alltså en sån man smäller flugor och getingar med. Ganska gulligt tycker jag.

Sen påbörjar vi idag ytterligare en tvåveckorsperiod av prickar. Lillebror är smittad. En stilla undran varför vi inte lyckades få vattkopporna samtidigt går ut i rymden och får inget svar. Det är bara att bita ihop. Vår bekantskapskrets har krympt till att endast inkludera de som har haft vattkoppor....En liten egen sekt.
- Har ni haft "den"?
- Koppsmittan alltså?
Blir svaret ja, jamen visst då är ni välkomna hit på fika.
Om inte blir det antingen
- OK då syns vi tidigast om två veckor
eller
- Kom hit så kan ni också "få" den.
Vi har förmedlat smittan vidare till en liten ovetande kille. Han förstod inte varför han skulle krama om min dotter. Han gjorde det gladeligen. Varför skulle man tacka nej till det? Hon var lite prickig, OK, men lite kvinnlig värme tackar man ju inte nej till tänkte väl han.
Och nu har vi en till aspirant till att föra smittan vidare. Tror vi ska ringa runt en vända till och höra vem som vill ha lite manliga kramar den här gången.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske ska ta och skicka Martin och Elin på besök så att hon "får" prickarna, så slipper vi ev vabba i två veckor när vi båda börjar jobba igen...Men det är inget kul när det kliar så hemskt, stackars små barn!