måndag, februari 15, 2010

Ljuschefen och Stjärn-Ylva

Vi fick varsin disktrasa i alla hjärtans dags present av våra barn. Fina disktrasor med hjärtan på, handmade at dagis. Men jag fick inte använda den länge innan storasyster själv tog beslag på den och flängde runt i huset och torkade allt ifrån fönster till lego. Perfekt städhjälp.

Lillebror däremot, är ingen perfekt städhjälp. Han är en perfekt ljuschef. Han är liksom boss över alla våra ljusstakar, värmeljus och vanliga ljus. När lillebror vill leka något som han tycker är riktigt fascinerande, då öppnar han vårt hörnskåp och forslar ut alla våra värmeljusstakar och ställer på golvet. Sen sätter han sig i hörnet bredvid skåpet och arrangerar, staplar, provar ut ljusen i olika formationer och tar bort folien runt alla värmeljus. Han är besatt. Ibland orkar vi säga nej, men oftast inte. Lillebror får vara ljuschef. Dessutom kan han då sitta still i ett oräkenligt antal minuter, bara han får pyssla med sina, vad han själv kallar, "JÖÖS".

Till sist har vi förevigat Stjärn-Ylva. En skapelse gjord av storasyster. Stjärn-Ylva ska vid det här laget vara framme hos Bolibompa. Vi skickade henne i lördags, i ett litet rosa paket. Det är tänkt att hon ska göra audition för "Sagan om Ylvania" som går varje fredag på Bolibompa. Vi vet inte riktigt om hon har dom rätta kvaliteterna eller krafterna som krävs för att få en roll. Men vi hoppas hoppas hoppas. Om inte annat kanske hon kan bli statist. Så nu gäller det att titta noga varje fredag. Kom i så fall ihåg, att det var här ni såg henne först, Stjärn-Ylva.

1 kommentar:

MB73 sa...

Så spännande! Mina barn följer denna saga med stor spänning, så vi ska hålla utkik!!