tisdag, december 01, 2009

Morgonprövningar

Idag var det lycka utan dess like. 5 kalendrar att öppna. 5 luckor att spara!? Ja det är visst det nya...riv bort luckorna och spara dom i en liten ask. Sen var det fyraårskontroll. Storasyster gled igenom alla tester. Vissa av dom lite väl enkla så att lillebror kunnat dem. Men lillebror fick inte göra testerna, utan han fick en spruta. Skrek som en stucken gris precis när han fick sticket. Han fick ett plåster och med en gång försökte han ta bort det. Jag gav honom då bokmärkesburken så han fick välja ett bokmärke för att avleda uppmärksamheten så att plåstret skulle få sitta kvar. Han tog ett bokmärke, försökte återigen ta bort plåstret för att kunna sätta dit bokmärket istället.
- Nääe, sa han och tittade förvånat på bokmärket.
Han provade en gång till, tryckte hårdare den här gången.
- Nääe, sa han igen och vände sig till mig och gav mig bokmärket och pekade på benet och menade att jag skulle sätta dit det.
- Snälla söta du, det är inget plåster, det är ett bokmärke, vi får sätta det på ett papper när vi kommer hem.
- Mmmm pappe, sa han.
Stolta alla tre, storasyster för att hon fick så mycket beröm av sköterskan att hon kunde druknat i det, lillebror för att han fått ett bokmärke som han höll hårt i handen och mamma för att barnen klarat denna morgonens prövningar enormt beundransvärt. Och så sken solen.

2 kommentarer:

MB73 sa...

Så härligt det låter! Vi klarade vår 4-årskontroll med eröm godkänt hr också...visst blir man en stolt mamma =)!

Nez sa...

Kul att du är här o läser ibland MB!! 4 år....vart tog dom vägen??