fredag, september 11, 2009

Vår lilla kåsbärt

Lillebror har en besatthet. Det är klädnypor. Så fort han ser en måste den förstöras, förintas och demoleras. Han är inte nöjd förrän han har klädnypan i tre delar. Två träbitar och en stålfjäder. Då har han lyckats. Igår råkade han få tag i två stycken och snabbt innan man ens reagerat på att han överhuvudtaget håller i en klädnypa så har han plockat isär den.
- Du är verkligen expert på att plocka isär klädnypor, säger jag till honom.
Storasyster kommer dit och kollar in vad han gör.
- Ja lillebror du är verkligen en kåsbärt på klädnypor, säger hon och tittar på de tre små beståndsdelarna som varit en klädnypa.
- En liten kåsbärt som inte gillar att vi ska ha hela klädnypor, säger hon och springer iväg och fortsätter med vad det nu var hon gjorde.
Ja vår lilla kåsbärt är verkligen bra på det mesta som han inte får vara expert på. Som att flytta stolar hit och dit för att nå upp till diverse prylar som är aja baja, knivstället, kaffekokaren, krukväxterna i fönstret ja det mesta som är på vuxennivå, når numera lillebror utan problem. För nu kan han klättra och flytta stolar. Det är en bra kombination att kunna om man är en nyfiken, ettårig kåsbärt.

Inga kommentarer: