tisdag, september 19, 2006

Ap-beteenden...

Om man sett apor sitta och softa tillsammans, ses de ofta plocka loppor på varandra. De sitter liksom och pysslar om och putsar varandras och sin egen päls och verkar tycka det är mysigt. Jag tror att vi människor har liknande beteenden för oss fast vi kanske inte tänker på det.

Vad jag menar är att om man verkligen frågar runt så kryper det fram att många har små egenheter som handlar om att pyssla om sin egen eller andras "pälsar".

Jag tycker tex om att dra ögonbrynshårstrån med pincett. Jag kan bli helt tokig om jag inte får bort ett ögonbrynshårstrå som jag riktat in mig på och ger mig inte förrän det är borta om det så skulle ta flera timmar.
Andra tycker om att trycka finnar. Där långa pormaskar är det ulitmata "trycket". Både egna och andras.
Ytterligare exempel är de som älskar att dra bort sårskorpor. Både egna och andras. Tilläggas kan att ofta handlar det ju om att pyssla om "pälsar" inom den egna familjen. Det verkar vara det samma för både apor och människor. Man putsar den fasad familjen visar utåt.

Jag tror ni kommer hitta fler exempel på ap-beteende om ni bara vågar fråga era vänner och bekanta, och att de är redo att bekänna hur man kan se att de är släkt med aporna.... Posted by Picasa

Inga kommentarer: